A weboldal cookie-kat használ a jobb megjelenésért. Ha a weblapon marad, akkor feltételezzük, Ön elfogadja mindezt.

header

2017


 

10. Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál

2017. május 19 - 20 - 21.

Sajtótájékoztató 2017. május 03. Budapest, Stefánia Palota

Az év legnagyobb durranása!

2017. május 19-21. hétvégéjén török kori fesztivál helyszíne Tata

A rendezvénysorozat nyitónapján Deák-Patara

Az eredeti 1597-es eseményt nem számítva, jubileumi 10. alkalommal ad otthont a Vár és az Esterházy tér a Tatai Patarának. Neves múzeumi szakemberek és történészek segítenek a múltidézésben. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás, élő történelemóra!

Bővebben...

„DEÁK-PATARA” 2017

Közeledik a nagy megmérettetés ideje! Fantasztikus, hogy milyen népes tábor érdeklődik a „puskázás” története iránt. Óriási „küzdelem” várható a különböző alakulatok között.

Két útvonalat is kiépítünk a kalandjárathoz. A táborok, állomáshelyek 9:00 órától várnak benneteket, de természetesen mindent megnézhettek, kipróbálhattok, ami érdekes a számotokra. 14:00 óráig az állomáshelyek látogathatóak. A legmerészebbeket 15:30-tól várjuk a virtuspróbára is. Itt osztályonként 5 fős csapatok vehetnek részt a versenyzésben, ahol 5 próbát kell teljesíteni a győzelemért. 

Kérjük, részvételi szándékotokat emailen, de legkésőbb a regisztrációkor jelezzétek.

2017. május 19-én várunk benneteket Tatán, a várban. A megmérettetésre Ti is felkészülhettek, ha elolvassátok a Tatai Patara honlapján, a Történelem címszó alatt Kelenik József írását.

A többit bízzátok ránk, végvári oskoláinkban elsajátíthatjátok az erőpróbákhoz szükséges tudást. Jó felkészülést és sikeres küzdelmet!

A Tatai Patara szervezői

Hagyományőr felhívás

Kedves Hagyományőr Barátaink!

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően kérünk benneteket, hogy részvételi szándékotokat időben jelezzétek! Várjuk a javaslatokat, hogy a szakmai programot milyen saját műsorral, bemutatóval tudjátok színesíteni. A jelentkezéshez kérjük, csatoljatok fotót a csapatotokról, (ha van) Youtube linket a saját bemutatókról, és weblap vagy Facebook oldal elérhetőséget.

A kitöltött jelentkezési lapokat a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk 2017. február 28-ig.

Hagyományőri jelentkezési lap letöltése.

Bővebben...

 

Dear Traditionalist Friends,

AS per the practice of the previous years, in order to make the technical programmes more diversified, proposals on your own performances and shows are highly appreciated. Please send us a photo of your team, YouTube link (if available) of your plays further your website or Facebook page.
Please send the completed Application Form to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. till 28. February 2017.

More...

 

Liebe Traditionshüterfreunde!

So wie in den vorherigen Jahren bitten wir euch, euer Teilnehmevorhaben zeitig zu melden! Wir freuen uns auf Vorschläge, mit welchen vorführungen ihr das pProgramm bunter gestallten könnt. Anschliessend zu den Anmeldungen schickt uns auch bitte Fotos, Videos von Youtub (wenn vorliegend) bzw. eure Homepage oder Facebook seiten.
Die ausgefüllten Anmeldungen erwarten wir auf die This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. E-mail Adresse bis 28. Februar 2017.

Weiter...

Pályázatok

NKA

A Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál  az NKA támogatással valósult meg.

 

Pályázati beszámolók:

2013

2014

2015

2016

2017

 

 

 A 2015-ös Tatai Patara a Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósult meg.
hu_sk husk_log

Időutazás - Tatai vár

gath_ajanlo A Tata GUIDE@HAND teljes turisztikai és a városnéző tartalmat, illetve térképet tartalmaz Tatáról.

gath_qr

Támogatóink

Hotel Gottwald

 

dexi_dekor

 

ekol

 

 

golf_hotel

Médiapartnereink

forras

tv

 

 

keminfo 

 

Partnereink

cimer_hm
   monostori_erod
visittata_logo Derik logo
logo_nomel HelpDesk
tbmuzlogo
tkv
wikipedia
Tata Rendőrkapitányság 
Komárom-Esztergom Megyei
Katasztrófavédelmi Igazgatóság